2013. június 22., szombat

Tél

Sziasztok!

Újra itt vagyok, nem tűntünk el, és nem szippantott be minket a felhő :-) Az utolsó bejegyzés óta lassan két hónap telt el, ez tényleg nagyon hosszú idő. Persze ez alatt a két hónap alatt sem tétlenkedtünk. Éltük a kis unalmas, hétköznapi őszi-téli melbourne-i életünket és semmi különös említésre méltó nem történt. Iskola, munka, munkahelykeresés, tanulás, bevásárlás, piacozás... A szokásos dolgok. Ha hiszitek ha nem, itt is lehet unalmas az élet, ha már beállt a szokásos napi rutin. Csak itt kicsit minden máshogy unalmas, mint otthon.

Ausztráliába beköszöntött a tél. Esténként nagyon hideg van: 5-8 fok körül. A fenti fotót most szedtem le a google-ről. Itt most éppen 5 fok van. Brrr... És az utóbbi egy hétben reggelente még a leheletünk is látszódott :-) Napközben 15 fok körül van, és általában szépen süt a nap. Ilyenkor az itteni népek némelyike levetkőzik pólóra és a bátrabbak még a rövidnadrággal is megpróbálkoznak. Néha látni nőket nyári ujjatlan, rövid egyberuhában és körömcipőben. Mi meg télikabátot hordunk alatta pulóver, felül sál, meg néha sapka. És még így is fázunk. Nagy a kontraszt :-)

A helyi iskolás gyerekek még ennél is bártabbak. Itt minden iskolának megvan a saját egyenruhája, és a gyerekek ebben az egyenruhában járnak iskolába minden nap. Fiúknak zakó, ing és vászonnadrág (még akkor is, ha csak 10 évesek!), a lányoknak szoknya és valami blúzféleség. Általában egyen fekete bumszli cipőt húznak fel a fiúk és a lányok is. Mindezt persze fehér zoknival :-) A szoknyához furán néz ki a nagy téli cipő, de ez is csak megszokás kérdése. Néha a fiúk rövidnadrágban vannak, nem számít, hány fok van. Persze ez nekünk ez már fel sem tűnik. Szóval a reggeli 5 fokban ezek a gyerekek ebben az egy szál vékony ruhában indulnak el suliba. Néha eljátszok a gondolattal, hogy megkérdezem valamelyik gyereket, hogy nem-e szeretné kölcsönkérni a sálamat. Szörnyű... :-)

Többen írtátok privát levélben, hogy nem frissül a "világszám". Ez persze nem igaz, hiszen a devizaárfolyamok percenként frissülnek a blog jobb oldali részén és az időjárásjelentés is legalább 20 percenként mást mutat :-) Aztán ott van a hasznos óra is, ami most azt mutatja, hogy a szokott 10 óra eltérés helyett csak 8 óra a különbség Budapest és Melbourne között. Itt átálltunk a téli időszámításra, otthon meg a nyári időszámítást használjátok. Emiatt csökkent le 2 órával a különbség.

És a látogatottság számláló is szép lassan tekeredik. Köszönet nektek, már csak 87 látogatás kell, hogy elérjük a 12 000. lap letöltést.

Jó strandolást nektek a hétvégére.


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése