2014. június 4., szerda

Esőnap

Szokatlanul unalmas hétvégénk volt. Az időjárás előrejelzés kisebb esőfelhőket jósolt péntekre és szombatra, de az elmúlt 10 hónapban sokszor láttunk már ilyet és megszoktuk, hogy ezt nem kell komolyan venni. Esik kicsit az eső, úgy mondjuk 10 percet, és ha a felhők nem is vonulnak el mindig teljesen, az eső azért gyorsan eláll.

Pénteken viszont különös dolog történt. Úgy délután 4 körül elkezdett esni és csak nem akart elállni. Egészen szombat estig szinte folyamatosan esett. Néha szakadt az eső, néha meg csak szemerkélt. Hideg is volt, az utcai hőmérő 18 fokot mutatott, és egész hideg szél fújt. Kata előkereste a 10 hónapja a sarokban porosodó, pókhálós esernyőt, én felvettem a szekrénybe kb. 1 hónapja bedugott tavaszi kabátomat, és ilyen szörnyű időjárási körülmények között indultunk el vásárolni a piacra és az orosz boltba tejfölt venni.

Egész szombaton csak esett, ki sem lehetett mozdulni a lakásból... Ráadásul most internet elérésünk sincsen már lassan 2 hete, úgyhogy most offline írok posztot :-)

Persze hétfőre csodaszép napsütés lett, és most a 17 fokosra lehűtött irodából élvezhetem, ahogy a napfény jatszadozik a Mediterrán-tenger felszínén (elnézést a kép minőségéért, az egyik kollégám készítette a mobiltelefonjával).


Ahogy hallottam, ennél vannak még esőmentesebb városok is a környéken. Kb. 70 km-re Alicantétól nyugatra, dél-nyugatra a szárazföld belseje felé van egy Murcia nevű kisváros, ahol állítólag évek óta nem esett már eső. A vizet jó nagy átmérőjű csöveken kénytelenek a városba vezetni.

Talán ez is az oka, hogy ezen a környéken minden hegy és domb kopár sziklás. Csak pár bozót marad életben. A piacon kapható zöldségeket és gyümölcsöket nem is tudom, hogyan termesztik errefelé. Lehet, ezeknek a növényeknek a napfény bőségesen elég, víz már nem is kell nekik :-)

Különleges hétvége volt, szerintem Budapesten melegebb idő volt, mint itt :-) És be kell, hogy valljam, Alicante városában sokkal barátságosabb az időjárás mint Melbourneben.

Szerencsére aggodalomra semmi ok, helyreállt a rend, megint süt a nap és 32 fok van. Újra lehet strandolni :-)

No llueve!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése