2013. február 15., péntek

Költözünk

Eljött ez a nap is. Holnap költözünk az új szálláshelyre. Kriszta, a szállásadónk bérleményt cserél és szeretne igazi saját életet élni, lakótársak nélkül. Teljes mértékben megértjük őt, mi is ezt tennénk az ő helyében.

Vége a nyugis, arany életünknek. Megint változás jön. Az új hely az első zónában lesz, és 1/3-al csökken a távolság a lakásunk és a belváros között. Most majd 10 km-re fogunk lakni a központtól. A következő költözésnél már talán eljutunk a belvárosig :-)

Az új hely: Caulfield North, Victoria, Australia. Persze, ez is Melbourne-ben van. 15 percnyi villamosozásra leszünk a jó kis St. Kilda strandtól. Még jó, hogy itt lassan vége a nyárnak, és nem lehet strandra járni, mert hideg lesz :-)

A házinéni szerint egy ausztrál párral, egy új zélandi és egy indiai csajjal fogunk együtt lakni. Holnap kiderül, hogy ebből mi az igaz. A kiejtésünk miatt egy hétig azt gondolta rólunk, hogy franciák vagyunk. Képzelem, hogy újságolhatta a jó hírt a lakótársainknak: "egy kedves francia párral fogtok együtt lakni" :-)

Reménykedünk, hogy a gardróbban nem fogunk illegálisan bújtatott bevándorlókat találni :-)

Amúgy nagyon sokszor kérdezik meg tőlünk, hogy franciák vagyunk-e? Nem is értem, mi az, amiben mi hasonlítunk a franciákra :-) A magyaros angol kiejtés? :-)

Természetesen Caulfield North-ban is lesz internet, úgyhogy tudom írni az új bejegyzéseket. Pár nap türelmet kérek tőletek, és ha sikeresen beköltöztünk, elrendeztük a dolgainkat, kipakoltuk újra az életünket a fejenként két bőröndből, megismerkedtünk az új lakótársakkal és beüzemeltük a számítógépeket, újra jelentkezek.

Hihetetlen, de már egy hete jó idő van, csak süt a nap, sehol egy felhő :-) Holnap remélem ki is tudjuk próbálni a strandot is :-)

Szép napot, kellemes hétvégét nektek!



1 megjegyzés :

  1. Klassz hely és a belváros egy köpésre van! Vagy Caulfield North már belváros? ;)

    VálaszTörlés