2014. január 26., vasárnap

Tél van

A mai poszt a tegnapinál sokkal vidámabb témáról fog szólni: az itteni elviselhetetlen időjárásról :-)

A hétvégén elővették az emberek a fürdőruhákat és strandolni mentek, mert most nem csak sütött a nap, ahogy errefelé általában szokott, hanem most igazán jó idő is volt hozzá.

A hétvégén árnyékban 20 fok, a napon legalább 26 fok volt. Hihetetlen, hogy Európában létezik olyan, hogy január utolsó hetében strandolni lehet. Budapesttől csupán 2,5 óra repüléssel elérhető ez a város, ahol brutálisan jó a klíma. Persze ez nem véletlen: Alicante, Costa Blanca és a környék a különleges mikroklímának köszönheti ezt az adottságát.

Az egyik oldalról a tenger nyaldossa a környékbeli települések keleti oldalát, miközben az Afrikából érkező meleg szél korbácsolja a hullámokat. A másik oldalon pedig ott vannak a magas hegyek, amik felfogják az ország belsejéből érkező hideg levegőt. Állítólag ez az oka annak, hogy itt télen is elviselhető a "hideg", és hogy évente az esős napok száma nem több 20-nál, és hogy 325 napot süt a Nap egy évben.

Persze Spanyolország északi és középső részein hideg a tél, például ma Madridban 13 fok volt.

Szóval, ha Európa hidegebb részéről szeretne valaki télen napsütésben fürdőzni, akkor ne csak Thaiföldben és Indonéziában gondolkozzon, hanem Spanyolország, Alicante városában is. Áprilisban már egészen meleg van, és októberben is még simán lehet napozni a tengerparton.

Most jöjjenek a ma délutáni képek a belvárosról és a strandról:



Ezeken a lányokon még harisnya sem volt ma :-)





 ???


Én nem voltam olyan bátor, a fürdőnadrágom a szekrényben maradt :-)


 

Csak gondoljátok el, mi lesz itt nyáron, ha január végén ilyen látvány fogad a strandon :-)




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése