2014. március 22., szombat

Halászlé

Pénteken az OAMI-s kantinban egy fura kinézetű halászlé volt az egyik választható leves (lásd a képen).

Az OAMI-s halászlé tele volt zöldségekkel: sárgarépával, paradicsommal, salátalevél darabkákkal és még egyéb olyan dolgokkal, amiről nem tudtam megállapítani, hogy micsoda. Paprikásnak paprikás volt a leve és az íze a zöldségleveséhez hasonlított. A legfurább az egészben az a bazi nagy egész tengeri hal volt, ami csak úgy bele volt dobva a csekély menyiségű leveslé mellé. A magyar halászlé után ez a hallé leves elég fura volt :-)

Az ára 3 euró körüli volt, egy menü 6,43 euróba kerül. A kaja mellé lehet bort és sört is venni (!) 1,5 euró összegért. A jó kis háromfogásos, ~700 forintos Mol-os menü már a múlté :-(

Kíváncsi lennék, hogy most, majdnem két év után mennyibe kerül az Októberhuszonharmadika út 18. szám 8. emeletén :-)

Amúgy nem ez volt az első fura kaja itt. Múltkor magyar gulyásleves is volt, ami itt úgy nézett ki, mint a pörkölt szafttal. Mondták a spanyolok, hogy milyen finom, de aztán elmeséltem nekik, hogy milyen az igazi magyar gulyásleves. Ezek után, ha majd Magyarországra mennek és gulyáslevest kérnek, akkor nem lepődnek meg, ha az máshogy fog kinézni és az íze is más lesz :-)

Néhány kollégám nyáron egészen biztosan meg fogja kóstolni az igazi magyar ízeket, mert már megvették a jegyet a Sziget fesztiválra. Még Alicantéban is tudják, hogy mi ez :-)

Olyanra is volt már példa, hogy az itt dolgozó egyik kedves, magyar lány beállt a konyhások közé, és együtt egy igazi magyar menüt készítettek el. Erről az ebédről sajnos nem tudok megosztani veletek semmilyen részletet, mert lemaradtam a buliról: spanyol nyelvű invitáló levelet kaptam, és én a spanyol nyelvű leveleket csípőből dobom a szemétbe, shift + del kíséretében, nehogy véletlenül még a kukában maradjon a levél a törlés után :-)

Az eddig eltöltött 7 hónap alatt annyi változott az étkezési szokásomon, hogy szinte minden nap halat eszek bőséges zöldségkörettel, és az egész jól meg van locsolva olívaolajjal. A halételeket nagyon finomra készítik el, de a disznóhúst nem nagyon tudják úgy fűszerezni, hogy arra azt mondjam, hogy "na, ez egy finom ebéd volt". Az olívaolaj nagyon népszerű, és szinte mindent meg lehet vele locsolni. Annyira rászoktunk mi is erre az olajra, hogy otthon is csak azt használunk már. Napraforgóolajat mostanában nem is vettünk.

Csülköt Németországban és Csehországban, halat Spanyolországban kell enni :-)Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése