2012. november 4., vasárnap

Brighton Beach

Vasárnap igazán jó idő volt. Eljött az idő, hogy strandra menjünk.

A lakásunktól 4 km-re nyugatra van a Brighton Beach. Bekentük magunkat jó alaposan napfényvédő krémmel és nekivágtunk az útnak. Gyalog mentünk, mert itt a buszközlekedés kritikán aluli (a közlekedés is megérdemel egy blogbejegyzést) és egy egyórás kis séta után végre megláttuk a vizet. De ez nem igazi óceán, mert a szemközti parton zöld fákat lehet látni (a Brighton Beach egy öbölben van). Majdnem olyan, mint a Balaton. A helyiek azért szeretik ezt a strandot, mert itt nem hullámzik annyira a víz.

A parton egész sokan voltak, de fürdeni csak páran merészkedtek be a vízbe. Utólag ezen a weblapon megnéztük, hogy hány fokos volt a víz hőmérséklete. Szerintük 24. Szerintem 20 foknál nem volt melegebb a víz :-)

A vizen sok vitorlás volt, mert a part menti kikötők tele vannak vitorlásklubbokkal és vitorlázást oktató helyekkel. Ezek közül az egyikbe jár vitorlázni tanulni a szállásadónk, Kriszti.

A strandnak van weblapja is: ez az.

A strandot feldobják azok a sok színes kis bódék, amik közvetlenül a vízpart mellett vannak. Ezek privát helyek, és a strandfelszerelést, hűtőt, ruhát, asztalokat, székeket és ehhez hasonló dolgokat tárolnak itt az emberek.


A színes kis házak közelről:


Legközelebb viszünk magunkkal fürdőruhát is, és kipróbáljuk mennyire tart fenn minket az Indiai Óceán sós vize :-)



1 megjegyzés :

  1. Várjuk a blogot a tömegközlekedésrôl. A busz szolgáltatás az miamiban is kritikán aluli volt :)

    VálaszTörlés