2012. november 30., péntek

Sandybeach

Múlt héten vasárnap voltam Sandybeach-en. Akkor még nem volt jó idő, így aztán csak séta volt, fürdés nem :-)

Ezt a környéket Sandringham-nak hívják, és 20 perc sétára van a Highett metró megállótól. A vízpart mellett 4-5 km-en keresztül fut végig a Beach Road, amin átkelve máris a strandon vagyunk. A bejáratnál egy fura épület fogadott, aminek az aljában néhány információs tábla van kitéve. Ezen olvastam, hogy pont ezen a helyen állt William Dunn Knox (született: Adelaide, South Australia 1880, meghalt: Melbourne 1945) amikor festette az "At the Beach" képet.

Ahogy elnézem, azóta nem sokat változott ez a partszakasz. Kinőtt egy kis fű, elhordtak néhány sziklát, kicsit lelapították ezt a partszakaszt és a homokot meg idehordta nekünk a tenger.

Most így néz ki ez a környék:


Ez az az épület ami a strand bejáratánál van:


Néhány méterrel arrébb attól a helytől, ahol William Dunn Knox festette a fent említett képet már a természet az úr:


A part menti homok minősége nagyon fura, mert míg az első strandon sóderszerű, nagy szemcsés, durva homok volt, körülbelül 500m-rel arrébb már finom szemcsés, igazi játszótéri homokozóba való homok van a parton:


Egy kicsit távolabb érdekes, furcsa, sárga és narancssárga színű, homokból formálódott kúpok vannak. Nem tudom mi ezeknek a képződményeknek a neve, de már sok helyen láttam errefelé ilyeneket. Mindenesetre nagyon szépen néznek ki, főleg akkor, amikor a nap megvilágítja őket. Néhányra közülük meg is próbáltam felmászni :-)


Továbbsétálva ilyen "dolgokból" egészen baromi nagyok is vannak, a földtől felérnek egészen a part menti domb tetejéig. Ezt a helyet, ahol ezek a nagy "dolgok" vannak Black Rock-nak hívják. Egészen eddig elsétáltam, de tovább már nem lehetett menni, mert a nagy és magas homokhegyek elzárták az utat.


A másik irányból így néz ki ez a partszakasz:



Visszafelé fent a domb tetején, a Beach Road mentén gyalogoltam. Errefelé is szép parkok, pihenőhelyek vannak. Jó a rálátás az óceánra:


És a piszoárok ezen a környéken lehúzósak :-) De legalább vannak.




Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése