2012. november 9., péntek

Hampton East

Morrabbin, így hívják azt a vonatmegállót, aminek a közelében lakunk. A városrész neve:  Hampton East.

Nyugodt környék, tiszta utcákkal, szépen nyírt fűvel a házak előtt. Olyan mint egy kisváros és a központtól ~17km-re helyezkedik el.

Errefelé a füvet mérnöki precizitással nyírják le, és úgy tűnik, hogy lézerkarddal vágják le a járdára lógó fűdarabkákat. Hihetetlen, hogy itt nem lóg rá a járdára a fű és ha megnő, képesek azonnal levágni a fűszálakat. Sőt, még a járda betonlapjai közül is képesek kikapirgálni a  fűszálakat.

Ma örülünk a jó időnek, 25 fok volt napközben és nem fújt a szél sem :-) A helyiek azt mondják, itt olyan az időjárás, hogy minden nap lejátszódik mind a négy évszak. Igazuk van. Reggel 10 fok van, de délben már éget a nap, olyan meleg van.

Holnap elő is veszem a rövidnadrágot :-)

A környéken ilyen házakban laknak az emberek. Egy átlagos családihaz így néz ki: 3-5 hálószoba, 2 fürdőszoba, bazi nagy garázs két autó részére, egy kiskert virágokkal a ház előtt és egy másik hátul a ház mögött asztalokkal, székekkel és pálmafákkal. Pince nincsen. Nem ásnak gödröt a ház építéskor.

Errefelé az emberek a társasházakat (panel és hasonlók) nem nagyon szeretik, szinte mindenki családi házban lakik. Ezen a környéken a házaknak az ára 350 000 AUD-tól indul. A képen látható ház ára 800 000 AUD körül van (az itteni árakról majd lesz egy külön poszt):



Ez a ház már kicsit drágább, az ára hozzávetőlegesen 1,2 millió AUD:


És a szép házak előtt néha szép autók parkolnak:


Ma hallottam, hogy az idei évtől kezdve már itt is lehet Opel-t is kapni, de én még egyet sem láttam itt (ezt a hírt nem ellenőriztem le). A szegényeknek itt Commodore vagy Honda márkájú autóik vannak. 

Nagyon népszerűek az UTE típusú autók is, bár most még nem nagyon értem, hogy mi haszna van a nagy hátsó letakart raktérnek. Nem használják semmire. Talán a méret miatt szeretik itt ezt az autótípust:



A városban több piac is van, a legnagyobbat Queen Viktoria Market-nek hívják. Már itt is jártunk, és sok érdekességet láttunk. Egy bejegyzést írni is fogunk majd róla. A piacon az itteni gyümölcsök viszonylag olcsók: 2,5 AUD 3 kg narancs, 1 AUD 1 kg alma. A zöldségek már drágák, de erről majd a posztban írunk bővebben. Viszont citromot egyelőre nem kell vennünk, mert hazafelé jövet van az egyik kertben egy citromfa és pár citrom minden nap lepotyog a fáról a földre :-)



Ma ezeket a citromokat szedtem össze:


Errefelé így építkeznek. Ez egy bazi nagy ház egyik darabkája, ami éppen most készült el és viszik ki a tulajdonosnak. Lehet, hogy még a vízcsap is bele van már szerelve :-)



Errefelé még a villanyoszlopok még a fénykorukat élik. A kábeleket itt nem dugják el a föld alá, úgy mint Európában:




Elnézést a sok túlexponált képért. Nem elég érzékeny a fényképezőgépünk. Nem volt jó a fény, és dönteni kellett: vagy az ég látszik szép szürkének :-) vagy a házak lesznek színesek :-)



3 megjegyzés :

  1. Ha vesztek egy ilyen kérót, akkor majd kérünk képeket róla :)

    VálaszTörlés
  2. Helló, nekünk a 800 e AUD értékű ház tökéletesen megfelel, nagyon király!sokkal szebb mint az 1,2 millás:)Nati

    VálaszTörlés