2013. február 27., szerda

Új lakótársak

Sziasztok,

Szombaton lesz két hete, hogy beköltöztünk az új lakásba. Vagyis az új szobába :-)

A ház bazi nagy, hat szoba van benne és két fürdőszoba. Amikor megnéztük és eldöntöttük, hogy ide költözünk, akkor még csak négy szoba volt. Nagyon vigyázni kell ebben az országban, mert itt még akkor is érheti meglepetés az embert, amikor abszolút nem számít rá. A beköltözésünk előtti hétben lett egy újabb szoba :-) A nagy nappalit a házinéni egy jól képzett asztalossal kettéválasztatta, és így máris heti plusz 150 dollár bevétele lesz. És nekünk meg plusz két emberrel kell megosztani a két fürdőt. Ez nem valami jó hír, de most ez van.

Az egyik szobában egy nagyon fiatal ausztrál pár lakik, mert úgy döntöttek, hogy összeköltöznek és kipróbálják milyen a közös élet. Úgy tűnik, hogy ők hetente csak 1-2 napot töltenek itt. Nem sok vizet zavarnak. Nem is értem, mit tudnak csinálni abban a szobában :-)

Az egyik kis szobában egy új-zélandi fizikai munkás pasi lakik. Jó fej, rendes, lehet vele beszélgetni is, de minden mondatában legalább egyszer beleszövi a "shit" szót. Az első héten olyan volt vele diskurálni, mintha egy kínaival beszélgetnék kínai nyelven. Az égvilágon semmit nem értettem abból, amit mondott. Most már a "shit"-et kristálytisztán értjük. Na, jó mást is :-)

A másik kis szobában egy német szülőktől származó, Dél-Afrikában született és ott 18 évig élő, nagyon vékonyka csaj lakik. Ő most valamelyik helyi egyetemen tanul könyvelést. Ő sem sok vizet zavar, néha kijön a konyhába, megnézi, hogy mi mit főzőcskézünk :-) Ő fagyasztott brokkolin és sárgarépán él. Minden nap elővesz pár fagyasztott zöldséget, kiolvasztja a mikróban és azt eszi. Olyan vékonyka szegény, hogy csak na :-)

Lakik még itt egy ausztrál 20 év körüli valamilyen informatikus, programozó srác. Vele még csak egyszer beszélgettem, de az is szarul sült el. Mondtam neki, hogy milyen finom "paradise"-ot eszik. Rámnézett nagyon furán, aztán mondott valami olyasmit, hogy "What did you say?" aztán evett tovább. Nem jutott eszembe a "tomato" szó :-) Ez a csávó biztos leírt örökre :-)

Az új meglepetés szobába szombaton fog beköltözni egy skót pár. Úgyhogy a skót angol akcentust is tudjuk majd gyakorolni :-)

És mindezek mellett, minden szobában vannak vendég lakótársak is: a csótányok. Eddig megúsztuk őket, de most itt vannak, és velünk élnek. A házinéni hozott irtószert, és Kata befújkálta vele a szobát, úgyhogy már lassan 7 napja nem láttuk őket :-)

Mi egész jól belaktuk a szobát. Sok-sok beépített szekrényünk, éjjeliszekrényeink, egy bazi nagy fiókos szekrényünk és egy jó nagy íróasztalunk van. Szép nagy a szoba. A beköltözésünk utáni héten a szomszéd utcában a ház elé kicsapva találtunk egy TV-t. Hazavittük, bekötöttem, és azóta saját tévénk is van :-)




A közlekedés nem a legjobb errefelé. A kék vonatszerű Metro errefelé nem jár, így csak buszt és villamost használhatunk. A villamossal 40 perc utazás a belváros, a busszal meg előre nem mondható meg, hogy mennyi idő alatt érünk be a központba. Van egy buszmenetrend, de teljesen mindegy, mert mindenféle véletlenszerű időpontban jár a busz. Csak akkor nem jön, amikorra ki van írva :-)

Mostanában későn járok haza, mert mindenféle munkának látszó dologgal foglalom el magam délutánonként, úgyhogy egyelőre engem nem nagyon zavarnak a lakótársak. Egyik sem :-) Kata meg rovarirtóval felszerelkezve várja a vendégeket :-)

Egyelőre itt lakunk. Ha nem változnak meg a dolgok körülöttünk ,akkor körülbelül 3 hónap múlva elköltözünk Sydney-be. De ez persze csak terv. Hogy mi lesz belőle... :-)

Ui.: már készül a "Melbourne diák szemmel, 3 hónap után, 3. rész" blogbejegyzés is.



2 megjegyzés :

  1. Soma! Na örülök hogy végre sikerült angol "nyelvi környezetbe" költözni:)- a rovarokat leszámítva:(
    Lakályos kis szobátok van, és mikor írtok a munkakeresésről? Szerintem mindenki nagy izgalommal várja az erről szóló blogbejegyzést:)
    Nati

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tanulok es dolgozom. Ezert nincs idom mostanaban blogot irni :-)

      Törlés