2012. október 30., kedd

Iskola

A hétfői nap volt az első iskolanapunk. Az iskola szerencsére a belvárosban van, jó közel mindenhez. A vonatunk a Flinder Street-i megállóba érkezik be, és innét pár perc gyaloglás után az iskoában vagyunk. Persze azért előtte 40 percet vonatozunk :-)

Mi 11-en vagyunk az osztályban, Kata csoportjában 14-en vannak. Az osztályok összeállításánal nagyon figyelnek arra, hogy egy csoportba ne járjon két azonos nemzetiségű tanuló. Nálunk mindenki más országból jött. Vannak Kolumbiából, Olaszországból, Lengyelországból, Dél-Koreából, Mexikóból, Thaiföldről, Törökországból és Oroszországból. Több ország most nem jut eszembe.
Kata csoportjában ezen kívül vannak még Andorrából, Spanyolországból, Csehországból, Brazíliából, Portugáliából és Franciaországból is diákok.

Kata és én természetesen különböző osztályba járunk :-)

Reggel 9-klor kezdődik az iskola és 12:45-ig tart a délelőtti program. Közben van egy 15 perces szünet. Ezután ebédidő következik és 13:30-kor kezdődik a délutáni óra. Ennek 15:00-kor van vége. Legtöbbször beszélgetéssel telik az idő. Két-három fős csoportokban dolgozunk együtt a kapott feladaton és miután végeztünk a feladattal, elmondjuk az egész osztálynak a véleményünket a témáról. Szöveget CD-ről ritkán hallgatunk, inkább a tanár beszél folyamatosan. Minden hétfőn reggel tesztírás lesz. Ha a teszt 4 héten keresztül minden alkalommal legalább 80%-os lesz, akkor lehet feljebb lépni. Egyelőre írásos feladat nem volt, bár még csak három napja járunk iskolába :-)

Szerda délutánonként az órák után van a 'job club', ahol helyi formátumú önéletrajzírásban, munkahelykeresésben, adószám kiváltásban és ehhez hasonló dolgokban segítenek.

Péntekenként nincs oktatás. Az órák helyett szervezett programok vannak: filmnézés, zenehallgatás és szövegértés, beszélgetős-ismerkedős klub, múzeumlátogatás a tanárokkal közösen, és társasjátékot játszó klub van. Ezek közül minden pénteken a legszimpatikusabb programot kiválasztja magának a diák, és azzal tölti a napját.

Délelőtt nekünk amerikai tanárnőnk van, délután egy ausztrál pasi. Kata mindkét tanára ausztrál. Minden nap kapunk házi feladatot is.

Néhány külföldinek nehezen érthető angol akcentusa van. Például az oroszok a 'city' szót úgy tudják csak kiejteni, hogy 'szítyi'. Az olaszoknak is eléggé fura a kiejtésük, de legrosszabb a távol-keleti akcentus. Kíváncsi lennék, hogy ők mit írnának a saját blogjukba rólunk. Amúgy Magyarországról csak mi ketten vagyunk itt az iskolában.

Eddig csupa jót tudok írni a suliról, minden pont olyan, mint amilyennek vártuk, és amilyennek a StudyTime-ban elmondták. A tanárok nagyon jók, barátságosak a diákok, tágasak az osztálytermek, jó a technikai felszereltség, van konyha ingyen teával :-) és internet + wifi is van az iskola egész területén. Igaz a magyar weblapok iszonyatos lassan töltődnek be.



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése