2012. november 13., kedd

Melbourne-i állatkert

Múlt héten voltunk az itteni állatkertben. Az állatkert idén ünnepelte  fennállásának 150. évfordulóját. A belépő elég borsos volt, kettőnknek 52 dollár (kb. 12.000,- Ft), de itt minden drága a magyar pénztárcának. Az állatkert valamivel nagyobb, mint a budapesti, és az állatoknak több helyük is van. Nincs annyira a városközpontban, mint a magyar fővárosi, de könnyen megközelíthető. Egy nagyon szép parkban van (Royal Park).

Az otthonihoz hasonlóan itt is voltak 2-3 óránként különféle szórakoztató programok: állatbemutató, állatetetés. Két programra mentünk el: tigrisetetésre és fókashowra.

A tigrisetetés úgy zajlott, hogy az állatokat kiengedték a ketrecből a látogatók közé :o) Az etetés valójában úgy történt, hogy kinyitottak egy másik ketrecet és oda maguktól átmentek a tigrisek. Majd ezután az üres terepre bement a gondozójuk és különböző helyekre vért kent fel és húsokat helyezett el. Aztán visszaengedték őket, akik a vérszagra futva mentek vissza és jóízűen elfogyasztották a napi kajájukat.


A fókashow is tök jó volt. Mindenféle mutatványt csináltak a fókák, nagyon aranyosak voltak.


Különösen tetszett nekünk a pillangóház. Szebbnél szebb pillangók között sétálhattunk, Arnira többször rá is szálltak :o)

Elefátok is voltak az állatkertben, és meg is lehetett őket érinteni. Nagyon barátságosak voltak:



Aztán néztünk ausztrál állatokat is: wombatot, kengurut, koalát. A kengurukat simogatni is lehetett, a gyerekek csak úgy rajzottak körülöttük. Nagyon puha, finom szőrük van, természetesen mi is megsimogattuk őket :o)



Ezt a két kengurut elkaprunk és tettünk egy kört velük:


Aztán az egyik kenguru el is fáradt a futkosásban és lepihent:


Tök jól el lehet ütni itt egy napot, ha valaki nem olyan típus, hogy csak végigszalad a látnivalókon. Sajnos nem tudtuk végignézni az egész állatkertet, mert többször is eleredt az eső...

Ez az állatka a turistákat tartotta szemmel:


Gabi és Zsófi külön kérésére íme egy koalás kép :o) Megfogni itt nem lehetett őket. Lusta kis állatok :o)




1 megjegyzés :