2012. december 23., vasárnap

Great Ocean Road, 4. rész

Késő délután indultunk el visszafelé Melbourne-be. Még világos volt, amikor Hordern Valle-hoz, ezért úgy gondoltuk, lemegyünk a vízpartra megnézzünk a Cape Otway-i világítótornyot és az itteni strandot. A Google Maps nem mutatja a délre vezető utat, de attól még az ott van :-)

Ez a világítótorony a legrégebbi fennmaradt világítótorony Ausztráliában. 1848 óta folyamatosan üzemel.

Délután 6 óra körül járt az idő, és a világítótoronyhoz vezető út már le volt zárva és még a közelébe sem tudtunk jutni. Szerintem nem vesztettünk semmit, láttunk már elég tornyot a mai nap :-)

Útközben egy tábla figyelmeztetett minket a közelgő veszélyre: sárkányok földjén járunk.


Aztán az egyik kanyarban nagyon fura dolog fogadott minket. Pár autó parkolt az út szélén, és az emberek az út közepén ácsorogtak és mutogattak felfelé a fákra. Az út menti fákon koalák csoportosultak. Vacsoraidő volt, ették a eukaliptusz leveleket és morogtak egymásra :-) Fura hangjuk volt.

Jó sok fotót készítettünk ezekről az aranyos állatokról:


Voltak kicsi és nagy koalák, alvó koalák és éber koalák. Koalák mindenütt:




Ezek a koalák egész kártékony állatok. Vándorolnak fáról-fára és az összes zöld levelet leeszik az eukaliptusz fákról. Ezek a fák aztán levél nélkül nem tudnak élni és elpusztulnak. Hosszú perceken keresztül haladtunk el olyan erdők mellett, ahol ezek a fák teljesen ki voltak pusztulva.

Kriszta készített egy videót is:


Kicsit odébb kenguruk vacsoráztak a mező szélén. Próbáltam közel kerülni a kengurucsapathoz, de amint megláttak, gyorsan elugráltak:



A rend kedvéért néha egy-egy tábla figyelmeztetett minket, hogy itt a bal oldalon kell közlekedni:

Ezzel a képpel be is fejeztem a Great Ocean Road-i posztokat.

Ha valaki ezen a környéken jár, annak mindenképpen érdemes meglátogatnia ezt a környéket. Itt nagyon sokfajta ausztrál állatot lehet a szabadban látni, amikor előbújnak vacsorázni, úgy este 6 óra után.

Holnap karácsony, otthon már biztosan készülnek a finom bejglik, sütemények, sonkák, kolbászok. Valaki küldhetne belőlük kóstolót nekünk :-) A karácsony nekünk itt nagyon fura lesz. Ezek az Aussie-k nem csinálnak  nagy felhajtást a karácsonyból.

Jó pihenést!



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése