2013. augusztus 16., péntek

Nyaralás - Sydney

Folytatódik az időutazás :-) Már rég nem Ausztráliában vagyunk, de még mindig van, ill. lenne mit írnom Ausztráliáról. Azt hiszem, hogy mostanában ez lesz az utolsó posztsorozat erről az országról.

2013. augusztus 13-a van. Itt ülünk a buszon, éjjel 23:40 van és utazunk Melbourne-ből Sydney-be. A tervek szerint két hetet fogunk kirándulni a keleti parton. Kata próbál aludni a székben, remélem sikerül is neki. A busz este 7 órakor indult a melbourne-i Southern Cross metróállomásról. Reggel 7-re érkezünk meg Sydney belvárosába 12 óra utazás és 870km után, fejenként 60 dollárért.

A tervezett útvonalunkról már írtam a "Viszlát Melbourne" posztban. A nyaralás nagyon jól sikerült. Csodaszép idő volt végig az úton. Néha el sem akartuk hinni, hogy tél van. Mindenhol napsütés, meleg, rövidnadrág, óceán és szép tájak :-)

Sydney (augusztus 13 - 16)

Első állomásunk Sydney volt. Egy backpacker szálláson szálltunk meg, egy négyfős szobában, ahol két emeleteságy volt :-) 30 AUD volt naponta fejenként az ágy (~ 6000 huf / fő). Három éjszakát töltöttünk el itt. Melbourne-ben 10 fokos hideg volt, amikor Sydney-ben 20 fok volt.

Ahogy megyünk felfelé északra az egyenlítő felé, érezhetően javul minden ezer kilométer után az időjárás. Előző este  Melbourne-ben még fáztunk a hosszúnadrágban, ma meg már komfortosan érezzük magunkat rövidnadrágban Sydney-ben. Kata még nem járt itt, úgyhogy próbáltunk mindent megnézni a városban. Sajnos a város egyik érdekességét, a belvárost keresztülszelő egysínű, járdák és autóutak felett, az épületek első emelete előtt közlekedő városi vasútat (monorail) pár hónappal ezelőtt zárták be, úgyhogy ezt már nem tudtuk kipróbálni.

Ahogy az előző posztban is írtam, a bőröndöket az egyik barátunk ismerősénél hagytuk. Pityu kijött értünk a buszpályaudvarra, és elvitt minket a "gyárba". Itt raktuk le a két nagy bőröndöt. A két öreg úr nagyon kedves volt. Meleg teával és aprósütivel várt minket. Jól is esett ez a kis frissítő az egész éjszakás utazás után. Kicsit beszélgettünk, és mentünk elfoglalni az emeletes ágyunkat a hátizsákos szálláson :-)

Sokat sétáltunk a városban, megkerültük hajóval az operaházat, elmentünk a Manly Beach-re komppal, felmentünk Sydney legmagasabb épületébe, voltunk csatahajón és tengeralattjárón, megnéztük James Cook kapitány hajójának másolatát, amivel megtalálta Ausztráliát.

És akkor most jöjjön a sydney-i fényképalbum :-)


Na ez az, ami hiányzik Európából: rend, tisztaság, szép környezet kutyaszar nélkül, tisztántartott utcák csikk nélkül és rendbentartott középületek: 



Belváros:

Akvárium, mi és a salátaevő nagy fehér...:

Nindzsaedzés a pagodában, pecázás, majd vacsora a maláj étteremben :-)











Cook kapitány hajójának másolata és Manly Beach:











Operaház és környéke, és a vidámpark:



Folytatás nemsokára.



3 megjegyzés :

  1. A 100 forintos kérdés, hogy miért jöttek el Ausztráliából?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Világjárók!
    Miért, és hova vetett Titeket a sors???? Légyazí írjatok! :-)
    köszi
    Szilvia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szilvia,
      Jön a következő bejegyzés, abból nemsokára kiderül minden. De ha figyelmesen megnézed a blog főlapját, akkor vannak árulkodó jelek :-)

      Ui: Köszi, hogy írtál.

      Törlés